Időszaki értesítés

Mi az az Időszaki értesítési szolgáltatás?

Az Időszaki értesítési szolgáltatás (RÉR) a NISZ Zrt. által nyújtott központi elektronikus ügyintézési szolgáltatás.

A szolgáltatás elsődleges célja, hogy az ügyfél meghatározott időszakonként megbízható információt kapjon a nevében történt elektronikus ügyintézési cselekményekről, adatainak elektronikus kezeléséről.

A szolgáltatás lényege, hogy az ügyfél a Rendelkezési Nyilvántartásban tett rendelkezése során – a jogszabályi keretek között – meghatározhatja azon szervezetek és elektronikus ügyintézési cselekmények körét, amelyekre vonatkozóan értesítést kíván kapni. Emellett a rendelkezésében meghatározhatja a kiválasztott szolgáltatás vonatkozásában az értesítés részletezettségét (egyszerűsített vagy bővített kivonat), megküldésének időszakát, rendszerességét, az értesítés helyét, illetve azt, hogy milyen nyelven (angol vagy magyar) kívánja az értesítést megkapni.

A szolgáltatás további fontos jellemzője, hogy az értesítés megadott időszakonként pontosan elkészül, és akkor is megküldésre kerül, ha az adott időszakban az ügyfél nevében nem történt ügyintézést érintő esemény.

A szolgáltatás igénybevételének feltétele, hogy az ügyfél a Rendelkezési Nyilvántartásban a kapcsolattartással összefüggő adatait, nyilatkozatait rögzítse.

Az ügyfél csak a RÉR-hez csatlakozott szervezetek által nyújtott szolgáltatások tekintetében kérhet értesítést.

Mi az Időszaki értesítés az inNOVA portál vonatkozásában?

A rendőrség az elektronikus ügyintézést jelenleg az inNOVA Portál felületén elérhető online kitölthető űrlapok (inNOVA űrlapok), e-Papír szolgáltatás és az ÁNYK űrlapbenyújtás-támogatási szolgáltatás segítségével biztosítja.

Az Időszaki értesítési szolgáltatás használatával az ügyfél tájékoztatást kap arról, hogy egy adott időszakban milyen beadványok kerültek benyújtásra a nevében / szervezete nevében az inNOVA Portál felületén.

Hogyan vehetem igénybe a szolgáltatást?

Természetes személy esetén az első alkalommal:

 1. lépés: Be kell jelentkezni elektronikus azonosítással (pl ügyfélkapu) a https://rendelkezes.gov.hu/rny-public/ felületen.
 2. lépés: A szolgáltatás használatához szükséges az Általános Szerződési Feltételek elfogadása.
 3. lépés: Sikeres bejelentkezést követően meg kell adni az elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó adatokat - meglévő kapcsolattartási adatok módosításához a baloldali menüben az E-PROFIL -> Kapcsolattartás opciót választva van lehetőség. A Mentés gomb megnyomásával érvényesíthető az elektronikus kapcsolattartásra vonatkozó rendelkezés.
 4. lépés: Az időszaki értesítési szolgáltatás használatához ÚJ RENDELKEZÉST kell rögzíteni. Az e-Profil alatt, vagy az új rendelkezések listájából is elérhető az Időszaki értesítésre vonatkozó rendelkezéstételi lehetőség.
 5. lépés: A következő felületen van mód megadni az értesítés tartalmára vonatkozó információkat. Az https://ugyintezes.police.hu/ felületen benyújtott űrlapokkal kapcsolatos információkért válassza az ORSZÁGOS RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG opciót, majd a RENDŐRSÉGI ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉSI PORTÁL - INNOVA PORTÁL–t bejelölve megadhatja a kivonat típusát: Egyszerűsített vagy Bővített. A két típus adattartalma részben megegyezik, azonban a bővített kivonat tartalmazza még az esemény azonosítására és adataira vonatkozó információkat.

  Egyszerűsített kivonat példa:

  Bővített kivonat példa:

  Esemény megjelölése *

  Időpont meghatározása   

  Ügyféltől érkezett beadvány:

  IN-64

  2021.05.18 10:35.

  Esemény megjelölése *

  Időpont meghatározása   

  Esemény azonosítása

  Esemény adatai

  Ügyféltől érkezett beadvány: IN-64

  2021.05.18 10:35.

  Beadványazonosító: PORTAL-20210518103522515-1322936-1

   

  Beküldő: Sample Jenő

  Költsége: 5 000 Ft

   

 6. lépés: Az Önnek megfelelő kivonattípus kiválasztását követően meghatározhatja, hogy milyen gyakorisággal, melyik elérhetőségére és milyen nyelven kívánja az értesítést kapni. Értesítés gyakorisága (több opció is válaszható):
 • Értesítés gyakorisága (több opció is válaszható):
  • Egyszeri: Értesítést kérhet a múltban történt elektronikus ügyintézési cselekményekről, a rendelkezés napjától maximum 90 napig visszamenőleg. Az értesítés a rendelkezést követő napon kerül megküldésre.
  • Rendszeres: Értesítést kérhet a rendelkezés napjától megadott 15 napi és havi rendszerességgel. A havi rendszerességű értesítés első alkalommal a rendelkezés hatálybalépésének aktuális hónapjára vonatkozó időszakra, majd azt követően havi bontásban tartalmazza az elektronikus ügyintézési cselekményekről az értesítést.
 • Az értesítést milyen elektronikus elérhetőségre kívánja megkapni (több opció is válaszható):
  • KÜNY-tárhely (korábban ügyfélkapuhoz rendelt elektronikus tárhely)
  • Email cím: maximum 3 db email cím megadására van lehetőség
 • Értesítés nyelve:
  • Magyar
  • Angol
 1. lépés: A Mentés jóváhagyásával létrehozhatja az időszaki értesítésre vonatkozó rendelkezését.

Nem természetes személy esetében:

Fontos, hogy nem természetes személy esetében RÉR kivonat igénylésére kizárólag csak a Cégkapu / Hivatali tárhellyel rendelkező szervezet képviselőjének van lehetősége.

 1. lépés: Bejelentkezés a Természetes személy esetén pontban leírtak szerint.
 2. lépés: Sikeres bejelentkezést követően a bal oldali menüben a Szervezet azonosítása opciót kiválasztva meg kell adni az azonosítani kívánt szervezet adószámát vagy törzsszámát, majd el kell fogadni az ellenőrzéshez való hozzájárulást. Sikeres azonosítást követően a bal oldali menüben megjelenik az azonosított szervezet neve

A további lépések megegyeznek a Természetes személy esetén első alkalommal pontban leírtakkal.

Hogyan nézhetem meg a korábban megtett időszalo értesítési rendelkezésemet?

A baloldalon található MEGTETT RENDELKEZÉSEIM/SZERVEZET RENDELKEZÉSEI ponton belül az RNY-ben tett rendelkezések opciót kiválasztva lehetősége van megtekinteni a korábban létrehozott rendelkezését.

Hogyan törölhetem az értesítési szolgáltatásra tett rendelkezésemet?

A baloldalon található MEGTETT RENDELKEZÉSEIM/SZERVEZET RENDELKEZÉSEI ponton belül az RNY-ben tett rendelkezések opciót kiválasztva lehetősége van megtekinteni a korábban létrehozott rendelkezéseit. A listában válassza ki a megfelelő rendelkezést majd a törlés gombra kattintva van lehetősége törölni a kiválasztott rendelkezést.

Ugyanakkor lehetőség van felfüggeszteni az Időszaki értesítési szolgáltatásra vonatkozó rendelkezés hatályát a „Nem kérek értesítést” funkció bejelölésével a rendelkezés felületén.

Kérdés vagy probléma esetén kit kereshetek?

Az RNY szolgáltatás használatával kapcsolatban 0-24 órában áll rendelkezésére a 1818 Országos telefonos ügyfélszolgálat az 1.7-es menüpontot választva.